Saturday, July 31, 2010

Springbok carpaccio

20 liter olie per week, dat is het olieverbruik van de keuken van het cafetaria volgens de vrouw van 1 van de eigenaars hier. Nochtans zijn er verschillende zaken die ze serveren, waar ik zelfs niet zou weten wat er in zit, maar wel heel lekker zijn. Zo is er iets ongebakken-cake-achtig met pompoen dat ze hier gewoon als groenten er bij eten, maar heel lekker is. Meestal krijg je een bord met vlees en groenten en dan nog wat random dingen er bij, zoals bvb macaroni met een roos sausje en daar dan nog is iets rijstachtig erbij. De grote kannen met elke dag een ander soort jus in heb ik nog niet durven proberen. Het is eigenlijk gewoon water met een smaakje, maar soms met een verdacht (roos) kleurtje.

Donderdag eventjes technisch werkloos geweest, nadat de electriciteit langer uitgevallen was dan mijn laptopbatterij aan kan (redelijk lang dus :p), dan maar wat opgewarmd in de zon.

CentOS installeren op een server blijkt hier een hele uitdaging te zijn, de volledige versie binnenhalen op cd duurt veel te lang en een netinstall kan alleen maar succesvol zijn als de stroom niet uitvalt tijdens de installatie. Uiteindelijk toch voor de minimal netinstall gekozen en de stroom is pas uitgevallen nadat alles geinstalleerd was! :) We denken er nu aan om een autobatterij te gebruiken als UPS, zodat de server up blijft tijdens de korte powerfailures. Op het net genoeg howto's te vinden.

Vandaag (zaterdag) mijn haar laten knippen in Wonderpark (shoppingcenter hier) in een kapsalon aangeraden door Joris. Hij was daar denk ik de enige blanke die daar zijn haar liet knippen, nu zijn we dus met 2. Een schaar gebruiken ze niet eens, 't is allemaal met de tondeuse te doen, maar het is wel heel goed gedaan. Ik ben er best tevreden over. De prijs voor zo'n knipbeurt? 50 rand of omgerekend zo'n 5 euro...

Op aanraden van een collega heb ik nu ook appelsienen gekocht. Deze zouden nu zeer lekker moeten zijn in deze tijd van het jaar, dus ik ben benieuwd. Na de boodschappen eindelijk nog eens een Belgisch bier gedronken, getrakteerd door Jan (collega en huisgenoot van Joris). Het is 1 van de weinige Belgische bieren dat je hier kan vinden, je raadt het al, Duvel!

Daarna als afsluiter in een Italiaans restaurant gaan eten. Als starter de springbok carpaccio genomen. Zeeeeeer lekker. Het zag er ongeveer zo uit, alleen lag er op mijn bord zelfs meer vlees:


No comments:

Post a Comment